Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχετικά

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού είναι η δημοτική παράταξη που με την υποστήριξη του ΚΚΕ και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του νεοσύστατου δήμου Ωρωπού. Ο Δήμος Ωρωπού, με έδρα τον Ωρωπό αποτελείται από τους Δήμους Ωρωπού, Αυλώνα, Καλάμου και τις κοινότητες Συκάμινου, Πολυδενδρίου, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Μαλακάσας , Καπανδριτίου και Αφιδνών.

Από την πρώτη στιγμή η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε το πραγματικό πρόσωπο του σχεδίου «Καλλικράτης».  Σε αντίθεση με τα άλλα σχήματα που οι αντιδράσεις τους περιορίστηκαν στο χωροταξικό ζήτημα, δηλαδή ποιος δήμος θα ενωθεί με ποιον, η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως της παιδείας, της υγείας αλλά και την νέα δομή των δήμων που μετατρέπονται από φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε τμήματα του κεντρικού κρατικού μηχανισμού. Ουσιαστικά με το σχέδιο «Καλλικράτης» καταργείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι δήμοι ουσιαστικά γίνονται ένας ακόμα φορομπηχτικός μηχανισμός.

Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για «νέα και σύγχρονη δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Στους δήμους εκχωρούνται πολλές και διάφορες αρμοδιότητες χωρίς όμως τα ανάλογα κονδύλια. Οι δημότες λοιπόν καλούνται να ξαναπληρώσουν για μια σειρά παροχών που είναι ευθύνη του κράτους να τις παρέχει. Επιπρόσθετα η κεντρική διοίκηση διατηρεί το δικαίωμα να παρεμβαίνει στην λειτουργία των δήμων για να εξασφαλίσει ότι κινούνται με την δική της λογική.

Καλούμε όλο τον λαό να στηρίξει τους Συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόσο στον δήμο όσο και στην περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής στον Θανάση Παφίλη. Δέσμευση μας είναι να προασπίσουμε τα λαϊκά συμφέροντα με κάθε τρόπο. Για πραγματική Τοπική Αυτοδιοίκηση, ψηφίζουμε στηρίζουμε τους αγωνιστικούς συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα μπορείτε να βρείτε ειδήσεις και νέα τοπικού ενδιαφέροντος, ανακοινώσεις του συνδυασμού, άρθρα από τα μέλη μας και πολλά άλλα. Σχόλια, παρατηρήσεις ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να μας τα στείλετε με email στο lsoropou@email.com. Η δράση μας όμως είναι στον πραγματικό κόσμο και σας περιμένουμε για τον στόχο της Λαϊκής Εξουσίας.

Αρέσει σε %d bloggers: