Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μαζική και δυναμική αρχή για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ωρωπού

Ιανουαρίου 31, 2019

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοικτή συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ωρωπού.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο γραμματέας της KO Ωρωπού του ΚΚΕ Κώστας Βάθης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, στη βαθύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, στους αλυτρωτισμούς της συμφωνίας καθώς και στην ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ ενάντια στη συμφωνία, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και υπέρ της ειρήνης και της φιλίας των λαών.

Στη συνέχεια το λόγο έδωσε στον κεντρικό ομιλητή και υποψήφιο δήμαρχο Μιχάλη Χασιώτη, ο οποίος αναφέρθηκε στο χαρακτήρα του δήμου που λειτουργεί ως ανώνυμη επιχείρηση, τον ανταποδοτικό χαρακτήρα και τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών και υποδομών.

Επίσης, αναφέρθηκε στο έργο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μέσα και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια, την πενταετία που πέρασε. Έκανε ειδική μνεία στα πρόστιμα και τις διώξεις που υπόκεινται οι κάτοικοι της περιοχής για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια καθώς και στην απόπειρα δημιουργίας ΧΥΤΥ στο λατομείο «Ντουμάνι», όπου και με την άμεση παρέμβαση της  «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτράπηκε ο σχεδιασμός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πολύμηνο αγώνα των συμβασιούχων-παρατασιούχων του δήμου, όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» βρίσκεται κάθε στιγμή στο πλευρό τους. Μίλησε για τις καταστροφικές πυρκαγιές των δύο τελευταίων χρόνων, που κατέκαψαν λαϊκές κατοικίες και χιλιάδες στρέμματα δάσους, καθώς και στην έλλειψη υποδομών δασοπροστασίας σε όλη την επικράτεια του δήμου. Τέλος, υπογράμμισε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» όλα αυτά τα χρόνια έχει καταθέσει σειρά προτάσεων για την ανακούφιση του λαού της περιοχής, όπως μείωση δημοτικών τελών και τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού οι παρευρισκόμενοι έδωσαν ραντεβού για τις συγκεντρώσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα τις επόμενες ημέρες.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: