Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άκρως επικίνδυνη η κατάσταση στο ρέμα «Ούριζα» στο Καπανδρίτι

27 Μαΐου, 2021

Αυτοψία πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού το Σάββατο 22/5/2021 στο ρέμα «Ούριζα» στο Καπανδρίτι όπου βρέθηκε αντιμέτωπο με μια πολύ επικίνδυνη εικόνα. Στην συνέχεια οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Χασιώτης και Βασίλης Γεωργόπουλος πραγματοποίησαν παρέμβαση προς την δημοτική αρχή Ωρωπού, απαιτώντας την λήψη μέτρων αποκατάστασης της περιοχής. Συγκεκριμένα: 

«Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, Αντιδήμαρχο Καπανδριτίου κ. Χρήστο Τρομπούκη

Κοινοποίηση: Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Σύμβουλοι

Αρ. Πρωτοκόλλου: 12347/26.5.2021

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού πραγματοποίησε αυτοψία το πρωί του Σαββάτου 22/5/2021 στο ρέμα «Ούριζα» στο Καπανδρίτι.

Διαπιστώθηκε ότι η εικόνα του ρέματος σήμερα όχι μόνο είναι απογοητευτική αλλά και άκρως επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το ρέμα είναι κατακλειστεί με πυκνή βλάστηση και καλαμιές που έχουν μεγαλώσει τόσο ώστε να καταλάβουν και τμήμα του οδοστρώματος που βρίσκετε πλησίον του ρέματος (επισυνάπτονται φωτογραφίες).

Στα λιμνάζοντα νερά έχουν βρει καταφύγιο φίδια, ποντίκια και κάθε λογής τρωκτικά και ερπετά τα οποία έχουν «καταλάβει» και την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, στο δρόμο πλησίον του ρέματος καθημερινά παίζουν μικρά παιδιά, με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία και την ακεραιότητα τους.

Δυστυχώς ο συγκεκριμένος χώρος, που με τις κατάλληλες εργασίες θα μπορούσε να αποτελεί νησίδα αναψυχής για το λαό και την νεολαία της περιοχής μας και σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή, με ευθύνη δική σας και όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών έχει εγκαταλειφθεί και μετατραπεί σε επικίνδυνη εστία μόλυνσης, καθημερινή απειλή για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Σας καλούμε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα όχι μόνο για τον καθαρισμό αλλά και για την υπογειοποίηση του ρέματος ώστε ο χώρος να αξιοποιηθεί για την δημιουργία χώρου αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος»

Μάιος 2021,

Το γραφείο τύπου

From → Uncategorized

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: